Τα ακόλουθα έργα πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IP είναι ο επιχειρηματίας του IPM Be’er Tuvia Power Station, ένα εμβληματικό ενεργειακό έργο που προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια την αγορά του Ισραήλ.
Μικροδικτυακό σύστημα σε εμπορικό ακίνητο γραφείων, που συνδυάζει φωτοβολταϊκά, συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, και αποθήκευση.
Το μεγαλύτερο έργο φωτοβολταϊκών οροφής του Άμστερνταμ, σε συνδυασμό με συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας, αντλίες θερμότητας, και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Ακίνητο μικτής χρήσης, με φωτοβολταϊκά οροφής, συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας, νέους λέβητες φυσικού αερίου (σε αντικατάσταση των παλαιών πετρελαίου), και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Η συνεργασία με την JEPA SOLAR συνίσταται σε ένα χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 270 MWp, που απαρτίζεται από έξι έργα σε διάφορες τοποθεσίες στην Κεντρική Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιο αναπτύσσεται από κοινού με τη JEPA SOLAR, έναν κορυφαίο Έλληνα κατασκευαστή.
Η συνεργασία JEPA SOLAR θα αναπτύξει τα παρακάτω έξι έργα:
Φωνήσι – 60MWp
Μύτικας – 90MWp
Πετροράχη- 40MWp
Ποτιστικά – 5MWp
Ανθοχώρι – 40MWp
Ελάτεια – 35MWp
Το έργα βρίσκονται κατά την παρούσα στιγμή σε διαδικασία αδειοδότησης και αναμένεται να είναι έτοιμα για κατασκευή το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Τα έργα JEPA στοχεύουν στο να υποστηρίξουν την ελληνική αγορά στη μετάβασή της προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Η IP έχει συνάψει συνεργασία με τον ΟΜΙΛΟ ΗΦΑΙΣΤΟΣ, με στόχο την ανάπτυξη αριθμού σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιομάζας μεσαίου-μεγέθους στην Ελλάδα, την Κύπρο, και αλλού. Η ΗΦΑΙΣΤΟΣ είναι της κορυφαίος Έλληνας κατασκευαστής λεβήτων και θερμικών ενεργειακών συστημάτων, που ιδρύθηκε αρχικά το 1926 στη Θεσσαλονίκη ως λεβητοποιείο (ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΕΒΗΤΟΠΟΙΕΙΟ), και που σήμερα λειτουργεί ως πολυεθνικός όμιλος 100% ιδιόκτητων εταιρειών σε όλη την Ευρώπη, ως ανάδοχος EPC ενεργειακών έργων της τομείς των τροφίμων και ποτών, του χαρτιού, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, της τηλεθέρμανσης, και της ηλεκτρικής ενέργειας.
Στόχος της συνεργασίας είναι η κατασκευή περίπου δέκα τέτοιων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιομάζας στην Ελλάδα, την Κύπρο, ή αλλού, αυτόνομες ή εντός ή παρακείμενα των εγκαταστάσεων εταιριών-θερμικών καταναλωτών, παρέχοντας έτσι φθηνότερες, βιώσιμες και καθαρές λύσεις θερμικής ενέργειας στις εν λόγω εταιρίες, και ταυτόχρονα ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο. Αυτή η λύση διπλής κατεύθυνσης αφενός μεν επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη, αφετέρου δε παράγει πράσινη ηλεκτρική ενέργεια μειώνοντας τις βιομηχανικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.
Η IP συμμετέχει στην ανάπτυξη σχεδιαζόμενης αεριοστροβιλικής μονάδας συνδυασμένου κύκλου (ΑΣΣΚ) που θα εγκατασταθεί στη βιομηχανική ζώνη της Λάρισας, στη Θεσσαλία. Η μονάδα έχει προβλεπόμενη εγκατεστημένη/καθαρή ισχύ 870 MW/845MW, και αναμένεται να είναι κατά την έναρξη λειτουργίας της η πιο αποδοτική μονάδα ΑΣΣΚ στην Ελλάδα. Το έργο θεωρείται μεγάλης σημασίας για τη χώρα, καθώς θα διευκολύνει τη μετάβαση της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει ισχύ φορτίου βάσης ενισχύοντας τη σταθερότητα του δικτύου.
Το έργο βρίσκεται κατά την παρούσα στιγμή σε διαδικασία αδειοδότησης, και αναμένεται να είναι έτοιμο προς κατασκευή στο τέλος του τρέχοντος έτους, οπότε και θα ξεκινήσει η κατασκευή του. Η μονάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο του 2024.